Arrangementer

Opptak fra Adventskonserter.

Musikk kafé søndag 28 april i Greåker Musikk hus ble en vellykket kveld med
korsang, allsang og kaffe og kaker.

Vi takker for et fullsatt lokale med fornøyde tilhørere

_____________________________________________________________________________________________________________

2018

Utklipp fra SA tirsdag 11. desember

En mer enn fullsatt Sarpsborg kirke fikk søndag ettermiddag høre sangkoret Varden med Christian Skauen Pedersen og Christian Lamøy Stahr som gjestesolister. Det ble en strålende adventskonsert! Det var Vardens 26. adventskonsert i Sarpsborg kirke, og samtidig jubileumskonsert for koret som ble stiftet i Sarpsborg i 1903, og som dermed runder 115 år. Arnt Bergby var korets første dirigent, han holdt på helt til 1956.  Vardens første adventskonsert ble holdt med daværende Johnny Klemsdal som initiativtager og dirigent.


Inspirator og lederstjerne

I 2003 overtok datteren Tone Helén Klemsdal dirigentrollen. Hun er utdannet dirigent og sopran ved Norges Musikkhøgskole. Selv dirigerte hun koret mesterlig, også søndag, og sang «Emerald Green» med sin vakre stemme. Christian Skauen Pedersen var kveldens solist, med sin fantastiske barytonstemme. Sammen med koret var han solist på «Med Jesus vil eg fara», «Nordnorsk julesalme» og «En stjerne skinner i natt», i tillegg til en egen avdeling med flere sanger, blant annet «Thankful» og «Her kommer dine arme små».


Fra New York til Sarpsborg

Lengst reisevei hadde Christian Lamøy Stahr, med base i New York. Sarpsborg-mannen er komponist og jobber også med orkestrering og arrangering av musikk for mindre og større ensembler. Flere av arrangementene var spesialskrevet til søndagens konsert. Varden urfremførte «Ledestjerne» og «Julenatt» med musikk av Stahr, hvor han selv akkompagnerte på flygel. Det gjorde han likeledes til arrangementet sitt til «O helga natt», som også var en urfremførelse, og til «Emerald Green», hvor han hadde laget musikken. Det er stas å få være med på dette, sa Stahr til SAs utsendte medarbeider etter konserten.


Høy kvalitet og bredde

Han tilføyde: - Koret er fantastisk og det er gøy å spille sammen med dem. Dagen etter konserten skulle han reise tilbake til New York. – Jeg dirigerer koret i Sjømannskirken der, hvor vi også skal ha julekonsert, fortalte han. Berømmes må også Øystein Lindberg, korets faste akkompagnatør som spilte til flere av sangene under den ca. halvannen times konserten. Kort sagt: En konsert uten dødpunkter, med høy kvalitet og stor bredde, i ulike sjangre. Konserten ble avsluttet med «Deilig er jorden», hvor publikum var med på siste vers.Mirjam Ramdahl (85) og Else Ludvigsen (86) fikk begge blomster og heder ved avslutningen av Vardens adventskonsert i Sarpsborg kirke søndag. De har vært med i koret sammenhengende i henholdsvis 69 og 67 år! Det er så flott å være med i Varden, det er så sosialt og gir så mye, sier veteranene som har vært venninner fra barndommen.


- Varden er mitt andre hjem. Om du er sur når du kommer på øvelsen, er du blid og glad når du går hjem, sier Miriam, og legger til:Mannen min, Elias, er også med i koret, men han har ikke vært med mer enn de ca. 30 siste årene.


To hovedkonserter pr. år

Varden har to hovedkonserter hvert år: adventskonserten og musikk-kaféen i april. Ellers synger koret på gudstjenester, aldershjem og sangerstevner. Og har årlig en tur for medlemmene. Turen er et like stort høydepunkt hvert år, sier kvinnene. Mirjam Ramdahl forteller at hun nå gir seg som aktiv sanger i Varden. Det har vært fine år, men nå er det greit å slutte frivillig. Jeg ønsker å holde på enda en tid, sier Else Ludvigsen, og refererer til sin sønn som sier: Du kan ikke slutte, du er så glad i Varden.


Semesteravslutning

Tirsdag kveld denne uke er det avslutning for sesongen. – Koret skal først synge på Tingvoll sykehjem og Valaskjold omsorgssenter før det er bespisning i Greåker kirke, hvor koret øver hver tirsdag.


Vi avslutter med litt reklame: Koret ønsker flere herrestemmer for å opprettholde balansen i koret. Kanskje noen vil begynne?

_______________________________________________________________________________________________________________________________

Utklipp fra SA onsdag 28. november (Lars Weberg)

JUL OG JUBILEUM:

SANGKORET VARDEN MARKERER SITT

115-ÅRS JUBILEUM MED ADVENTSKONSERT I

SARPSBORG KIRKE 9. DESEMBER.


Søndag 9. desember markerer Sangkoret Varden at de har holdt det gående i 115 år.

Byens eldste blandakor har lange tradisjoner for sine adventskonserter, og velger i år å kombinere jubileumsfeiringen med denne konserten. Konserten i Sarpsborg kirke blir den 26. adventskonserten i rekken for Varden, og vil inneholde både tradisjonelle julesanger og nyskrevne sanger/arrangementer.

Med seg i år har de barytonen Christopher Skauen Pedersen, og pianist/komponist/arrangør Christian Lamøy Stahr.

Begge har markert seg både lokalt og regionalt tidligere, og begge har mødre som synger i Sangkoret Varden.

Sangkoret Varden ledes av sin faste dirigent, Tone Helén Klemsdal og har også med seg sin pianist Øystein Lindberg.


_____________________________________________________________________________________________________________

2017

Utklipp fra SA tirsdag 12. desember (Boe Johannes Hermansen)


400 lyttet til Vardens adventskonsert!


Søndag ettermiddag inviterte sangkoret Varden til sin 25. adventskonsert i Sarpsborg kirke. Folk lot seg ikke be to ganger. Kirken var på det nærmeste fullsatt, med cirka 400 personer.

Den første konserten ble holdt med Johnny Klemsdal som initiativtaker og dirigent. I 2003 overtok datteren Tone Helen Klemsdal dirigentrollen. Hun er utdannet dirigent og sopran ved Norges musikkhøgskole. Selv dirigerte hun koret mesterlig, også søndag, og sang «O helga natt» med sin flotte stemme.

Fine innslag var det også av de lokale talentene: Oda Linnea Oliversen og Emilie Hellum Johansen, som begge går siste året på musikklinjen ved Greåker videregående skole.

Berømmes må også Øystein Lindberg, korets faste akkompagnatør, som trakterte flygelet.

Et halvannen times program med høy kvalitet og stor bredde, i ulike sjangre. Alt fra «Vitae Lux» og «Pie Jesu» til «Tenke på en venn» og «Nordnorsk julesalme».

Det er prisverdig at koret gjennomfører en konsert uten høyttalere eller forsterkere. Bare en ting burde vært annerledes: Hvorfor ikke be om at applausen samles til sist? Da unngår en klapping også på feil sted, slik vi opplevde denne gangen under korets fantastiske urframførelse av «Mary, Did You Know».

Sangkoret Varden består av nær 50 sangere.


_____________________________________________________________________________________________________________

Lørdag 11. november

Veldig artig å få være med å synge sammen med to profesjonelle. Maria Arredondo og Torstein Sødal. En herlig kveld med mange tilhørere og flott sang. Koret var med på tre sanger, en Gospelmedley, You never walk alone og Vi lever. Som kor sang vi også Har du fyr og Vår beste dag.

____________________________________________________________________________________________________

En vellykket Panoramakonsert i Fredrikstad Bibliotek 14. oktober sammen med 7 andre kor. En fin kveld med mye god korsang.

2016

Nok en vellykket adventskonsert i Sarpsborg kirke. Veldig hyggelig med en fin omtale i SA, til og med på førstesiden!

____________________________________________________________________________________________________

Vi hadde en kjempeopplevelse lørdag 27. august.


Bykantaten, GO-Sarpsborg foran et fullstappet Sarpsborg torg.

Etter en hard uke med øvelser  hver kveld en hel uke sammen med lokale korps, var det deilig å få fremført kantaten sammen med solister og barnekor og for ikke å glemme Markus og Dennis som fortellere. Dirigenten vår, Ingar Bergby har terpet på detaljer som etter hvert satt som et skudd. Ikke å forglemme Carl Andreas Næss og vår egen Tone som bidro til at koret etter hvert ble tryggere og tryggere på den til dels vanskelige oppgaven vi hadde påtatt oss.

Etter applausen å dømme, satte publikum stor pris på fremførelsen der taktfaste klapp på slutten var en seier for oss alle. Tusen takk til alle som deltok.


De som ikke valgte å være med har gått glipp av noe stort!


Å synge i kor er artig for gammel og ung!
Fornøyde damer med komponist og dirigent!

I full gang med fellesøvelse nr. 2 til Bykantaten som skal fremføres på Sarpsborg Torg 26. august 2016.

Denne gangen på Greåker vgs der vi sto på i tre timer under dyktig ledelse av Carl Andreas.

Vi i Varden hadde ekstra oppdrag med å sette ut stoler og rydde etterpå. Dugnadsånden er fremdeles stor!

Fra SA- onsdag 13/4

17. april

En vellykket kveld med fullt hus.

Vi er så fornøyd med kveldens arrangement der koret og et barnekor fra Råde underholdt et fullsatt Greåker Musikkhus.

Det er alltid veldig artig å synge, spesielt når så mange møtte opp. Kaker og kaffe gikk også unna og alle var flinke til å ta lodder.

Tusen takk til alle som kom og støtter opp om koret vårt.

En spesiell takk til Øystein Lindberg, vår faste pianist!

________________________________________________________________________________

En vellykket Brass- og koraften i Sarpsborg kirke.

Ikke fullt hus, men ganske mange tilhørere hadde funnet veien til kirken denne kvelden. Torsnes Brass og Sangkoret Varden underholdt med to avdelinger hver. En vellykket kveld med mye flotte og tildels meget vanskelige stykker fra orkesteret, sågar en kjempeflott solofremførelse på euphonium.

Varden ga tilhørerne et variert program og i tillegg en liten smakebit av vårens musikk-kafé der temat i år er musikk fra "MUSICALS". Begge høstet stor applaus og et fornøyd publikum dro hjem i snøværet med et forhåpentligvis godt musikkminne.

____________________________________________________________________________________

2015

To iherdige damer

To som virkelig fortjener en ekstra oppmerksomhet etter et år med framgang og mange fine opplevelser for koret.

Tone, dirigent og Kathe, leder, fikk en stor blomst på vår avslutningsmiddag på Tuneheimen etter vår tradisjonelle konsert på Valaskjold omsorgssenter.

________________________________

Adventskonsert 6. desember


Omtale i SA tirsdag 8/12

Alle synger siste vers av Deilig er Jorden. Vel sunget for en "nesten"

fullsatt kirke og en verdig avslutning på høstsemesteret

Tirsdag 16. september besøkte vi Valaskjold Omsorgssenter med en minikonsert med allsang. En meget  kveld for de sangglade pasientene som hadde møtt opp.

Vi takker for en hyggelig aften og kommer gjerne igjen!

Sesongavslutning 2014 med "sang i byen"

Årets vårsesong ble behørig markert med en tur i byen med to opptredener hvor vi sang for byens borgere. Den første på Sarpsborg torg og den andre i gågata. Et variert program med både svenske og norske sanger. Været var som bestilt og vi avsluttet med en bedre middag på Festiviteten. Nå tar vi en fortjent sommerferie og gleder oss til nye øvelser den 19. august.

Musikk-kaféen ble en stor suksess

Det ble fullt hus og stor stemning søndag 6. april da årets musikk-kafé ble avholdt på Greåker Musikkhus. Tema for denne gang var Prøysen-jubileet og selvsagt 200 års jubileum fra 1814. Det ble både korsang og allsang av Prøysen og alle fikk også være med på vår nye nasjonale festsang. "Det går et festtog gjennom landet". I kaffepausen ble det dekket et gedigent kakebord og loddsalget gikk over all forventning.

Tusen takk til alle som støttet oss denne kvelden og vi håper alle hadde en hyggelig kveld med variert underholdning.

Vi må ikke glemme barna i skolekoret. De ga oss en herlig sangopplevelse under Tones dyktige ledelse. (Vi i koret ble nok mest imponert at de kunne alle sangene utenat).

KJEMPEFIN KONSERT FOR FULLT HUS!

Et vellykket seminar på Tanumstrand 19-20. oktober der nye og gamle sanger til årets advent/jubileumskonsert ble øvet på. Tone og Øystein var instruktører og vi holdt ut til kl. fire på søndag. Da var to dager med intensiv terping på detaljer unnagjort og vi gleder oss til 8. desember sammen med Odd René Andersen i Sarpsborg kirke.

Vi fikk også tid til et nytt bilde av koret takket være en dyktig fotograf Anne-Britt L. Mathisen som holdt ut i duskregn i en av pausene.

Årets første øvelse startet egentlig 19. august uten dirigent Tone. Koret ville overraske Tone, som nettopp hadde fylt 40 år, på første øvelsen 28/8 med to sanger med egenprodusert tekst i anledning fødselsdagen. Det ble en stor overraskelse for Tone som kom til ferdig oppstilt kor og med en rose fra hver av medlemmene og en skikkelig presang fra koret, ble det en minneverdig stund både for Tone og koret.

Sangkoret Varden tyvstartet sin 110-årsfeiring med jubileumstur til Berlin nylig.

- Selv om jubileumsdatoen er 30. november valgte koret å starte feiringen i Berlin, hvor vi var fra 7. til 10. juni, opplyser korleder Erik Martinsen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Han omtaler besøket i den tyske hoved-staden som en fantastisk tur for koret. Det absolutte høydepunkt var at koret fikk synge i Berlinerdomen. Kirkerommet er imponerende, rikt dekorert og med imponerende akustikk. En opplevelse vi aldri vil glemme, påpeker Martinsen.

Han sier det var til sammen 47 personer som deltok på turen- inkludert kor-medlemmer, dirigent og ledsagere.

Sangkoret Varden planlegger også aktiviteter til høsten, og 8. desember skal koret holde en jubileumskonsert i Sarpsborg kirke. Her skal de ha med seg sangeren Odd Rene Andersen, som sammen med drevne musikere skal framføre sanger alene og sammen med koret, opplyser Erik Martinsen.

Nok en gang en vellykket musikk-kafé på Greåker musikkhus!

Takk til alle i det fantastiske publikumet vi hadde på Musikk-kaféen. Allsangen runget i salen, -herlig!!! Publikumsrekord med rundt 150 mennesker og meget god stemning.

En ekstra takk til de herlig sjarmerende og dyktige sangerne i Karlshus skolekor. De tok oss alle med storm. De som ikke fant veien til musikkhuset i kveld, gikk glipp av en flott opplevelse.  Vi holder på tradisjonene og disker opp med en ny kafé neste år også, så da er det bare å glede seg. Koret jobber nå videre med forberedelsene til jubileumsturen til Berlin i juni!

 Korsang er livet!!! 

Sangkoret Varden på Borgen sykehjem

Det var Skjeberg Rotaryklubb som tradisjonen tro arrangerte en hyggekveld for beboerne på Borgen Sykehjem tirsdag 5. mars der Sangkoret Varden også deltok. Nærmere 60 personer var samlet i peisestuen på sykehjemmet.

Kaffe og kringle ble servert av klubbens medlemmer og de delte ut gratistlodd med mange fine gevinster.

Sangkoret Varden underholdt med vakker korsang som beboerne virkelig satte pris på. Eldste deltager til stede var 99 år og håpet å komme igjen også neste år.

Nok en gang ble det en hyggestund for beboerne i et par timer og et vellykket arrangement i Skjeberg Rotaryklubbs regi. Klubben har allerede lovet å komme tilbake neste år med et tilsvarende arrangement, der Varden ble oppfordret til å komme igjen siden dette var andre året vi var med.

Sarpsborg kirke var fullsatt da vi holdt vår årlige Adventskonsert.

Tradisjonen tro hadde vi et variert program med noe nytt og noe gammelt og kjært. Våre trofaste pianister, Toril Nordby og Ken Philips, var også med i år. I tillegg var også Christine Bårreng Hansen på klarinett med oss for tredje gang. To av de nye sangene som vi har jobbet mye med, ble gjennomført på en utmerket måte, i følge Tone, vår dirigent. Det var Englenes sang og Karin Boyes aftonbøn.

2014

2013

-----------------------------------------------------------------

2012

-----------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------

Nå synger vi også i bryllup!


Lørdag 30. mai sang vi i vielsen til kormedlem Jette i Skjeberg kirke. Vi sang brudeparet inn i kirken, og sang flere sanger i løpet av vielsen. Kjempekoselig opplevelse.�🎶

Etterpå var værgudene akkurat på vår side, så vi fikk sunget for brudepar og gjester på kirkebakken også. Vi ønsker brudeparet alt mulig lykke videre!!❤

Nå har vi sommeravslutning på Festiviteten.

God sommer alle sammen!! �🎶

Gode kommentarer på Facebook også......


Randi Stene

(Profesjonell sanger/messosopran)

Tusen takk for fantastisk sang i Bryllupet til Jette & Erik!

Det var så flott ,nært og vakkert !

Varm hilsen fra en begeistret gjest.


Toril Bergli Og dere var bare helt fantastiske. Tusen takk.  En flott opplevelse å være tilstede.  Alle gode ønsker videre både for sangkoret Varden og for de nygifte som var utrolig vakre.


Christina Backelin Dere sang flott!  Det var en spesielt flott opplevelse at dere satt bakerst i kirkebenkene og sang innganssangen/brudemarsjen!! *gåsehud*  Hilsen korjente gjennom over 20 år.

__________________________________________________________________________

Sammen med 7 andre kor hadde vi en fantastisk korkveld i Fredrikstad.

En fullstappet sal med entusiastiske tilhørere, både sangere og publikum, fikk en variert og flott forestilling.

(Tone var veldig fornøyd, og det var vi også)


__________________________________________

_______________________________________

Foto: HFL

En annerledes tirsdagskveld!